X
تبلیغات
دوست من سرطان - تغذیه و سرطان

دوست من سرطان

سرطان پایان زندگی نیست

مصرف سبزی ها و پیشگیری از سرطان

سبزی‌هایی همچون فلفل سبز، فلفل دلمه‌ای، کلم پیچ، گوجه فرنگی و اسفناج، ویتامین C‌ زیادی دارند و به علت داشتن آنتی‌اکسیدان در پیشگیری از سرطان‌ها مفیدند.

معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: سبزی‌هایی همچون هویج، کدو حلوایی و اسفناج، ویتامین A دارند و علاوه بر پیشگیری از شب‌کوری در جلوگیری از سرطان هم مفیدند.

دکتر زهرا عبداللهی افزود: سبزی‌های سبز برگ سرشار از ویتامین C‌ و سبزی‌های زرد یا نارنجی یا قرمز سرشار از بتاکاروتن، پیش‌ساز ویتامین A‌، هستند.

وی درباره مقدار مصرف روزانه سبزی ها گفت: استفاده از سبزی‌ها به میزان3 تا 5 واحد در روز توصیه می‌شود؛ یک واحد از سبزی‌ها شامل یک لیوان سبزی خام یا نصف لیوان سبزی‌های پخته است.

معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این که بعضی از سبزی‌ها مانند اسفناج و گوجه فرنگی حاوی ویتامین E‌ هستند، خاطرنشان کرد: این ویتامین برای کارآیی بهتر دیگر ویتامین‌ها به ویژه ویتامین C‌ اهمیت زیادی دارد و اثر آن در جلوگیری از سرطان شناخته شده است. ویتامین E‌ اثر حفاظتی بر روی ریه‌ها در مقابل آلودگی هوا دارد.

دکتر عبداللهی تأکید کرد: سبزی‌ها علاوه بر ویتامین‌ها و املاح، حاوی فیبر هستند که اثر حفاظتی در برابر سرطان روده دارند و برای پیشگیری از یبوست نیز مفید هستند.

وی افزود: بهتر است سبزی‌ها و صیفی‌ها خام خورده ‌شوند، زیرا ویتامین‌های بیشتری به بدن می‌رسانند و پختن سبزی ها بعضی از ویتامین‌ها به ویژه ویتامین C‌ را از بین می‌برد.

 

منبع خبر: تابناک

+ نوشته شده در  یکشنبه سوم بهمن 1389ساعت 9:1  توسط d.salar  | 

خرما و خواص درمانی آن

خرما در تمام کتابهای مقدس به احترام نام برده شده است و خود این دلیل بر ارزشمند بودن و فواید آن میباشد در قرآن بنام یکی از میوه های بهشتی نامیده شدهاست .
در کشور عزیز ایران سالیانه حدود یک ملیون تن خرما تولید میشود که متاسفانه بعلت نبود مکانیزم صنعتی جدید بصورت سنتی بسته بندی و به قیمت ناچیزی به کشورهای همجوار صادر میگردد.

کلیات گیاه شناسی خرما

خرما میوه ای بسیار قدیمی است و نام آن در کتاب مقدس 42 بار تکرار شده است . این میوه پرخاصیت برای مردم شکورهای راوپایی و آمریکایی تا حدی ناآشنا است و آنرا فقط در کیک و شیرینی مصرف می کنند ولی در خاورمیانه و مخصوصا در کشورهای عربی بعنوان یک غذای اصلی بکار می رود .


یهودیان معتقدند درخت خرما در فلسطین و یا اسرائیل امروزی بفراوانی وجود داشته است بطوریکه در ناحیه بین دریای گالیله و دریای مدره جنگل بزرگی از درخت خرما بوده است .



مسلمانان معتقدند که حضرت محمد (ص) این درخت را خلق کرده اند . در دیانت مسیح ، برگ درخت خرما سنبل و نشانه شهادت و روح شهدائی است که در راه دیانت حضرت مسیح جان باخته اند .


ترکیبات شیمیایی:

خرما دارای 25 درصد ساکاروز ، 50درصد گلوکز ، و مواد آلبومینوئیدی ، پکتین و آب می باشد . بعلاوه دارای ویتامینهای مختلف منجمله ویتامین A,b,c,e و مقدری املاح معدنی می باشد .


خواص داروئی:

درخت خرما خواص بیشماری درد و می توان گفت که از تمام قسمتهای این درخت می توان استفاده کرد و یک ضرب المثل عربی می گوید که خواص درخت خرما باندازه روزهای سال است.


از برگ و شاخه درخت خرما سبد و فرش تهیه می کنند . از هسته آن نان و از میوه خرما شراب و عسل . همانطور که می دانیم خرما تنها میوه ایست که در صحرا وجود دارد و طبیعت این درخت را به مردم صحرا داده است که تمام احتیاجات خود را از آنر فع می کنند .


مردم صحرا هسته درخت خرما را در کرده و از آن نان می پزند یا در این هسته را بو داده و از آن بعنوان قهوه استفاده می کنند زیرا دم کرده آن بسیار مطبوع است و یا حتی این در را در آب برای چند روز خیس کرده و بعنوان غذای مقوی به شترهای خود می دهند و معتقدند که این غذا از گندم و جو مقوی تر است .


اعراب از قدیم اعتقاد داشتند که خرما انرژی خورشید را گرفته و در خود ذخیره می کنند و این انرژی با خوردن خرما به بدن آنها منتقل می شود .


اعراب از خرمای کال نیز استفاده می کنند و معتقدند که اثرات درمانی بسیاری درد من جمله خرمای سبز تقویت کننده اعمال جنسی و انرژی زا یم باشد . حتی هسته خرمای سبز را نیز در کرده و پمادی از آن تهیه می کنند که برای زخمهای آلات تناسلی بکار یم رود .


اثر دیگر معجزه آسای هسته خرما از بین بردن تورم پلک های چشم است برای این منظور پمادی از در هسته خرما درست کرده و آنرا روی چشم می گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است .


زندگی پرمشغله و ناراحتی های روانی که میل جنسی را در بعضی از اشخاص از بین می برد بهترین علاجش خوردن مداو م خرما است که میل جنسی را باین اشخاص باز می گرداند . در زمانهای قدیم همواره خرما را برای قدرت و انرژی بکار می برده اند و هنوز بهترین میوه برای بازیافتن انرژی و قدرت جوانی است .


گلهای درخت خرما نیز خاصیت دارویی دارند . طعم گلهای درخت خرما تلخ است و اثر مسهلی درد .


مضرات :

مواظب باشید در خوردن آن افراط نکنید زیرا دارای قند زیادی است . در این صورت آنهایی که لوزالمعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند
 

خرما و بخشی از فواید آن
خرما یا به انگلیسی Dates میوه ای است بهشتی و بسیار مقوی ، که مواد معدنی بسیاری چون آهن ، پتاسیم ، روی ، منگنز، و ویتامین A – B - E را داراست. تحقیقات درباره ی خرما نشان داده که این میوه می تواند پیش گیری بسیاری از سرطان ها مانند سرطان کولون، معده و غیره را در پی داشته باشد.یکی از خواص خرما ملین بودن آن است.



البته اگر 6 تا 7 عدد خرما را در 2 لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را صورت گرم بنوشید و یا مقداری خرما میل کنید و بلافاصله یک تا دو لیوان آب گرم روی آن بنوشید، خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید اضافی معده است از آنجا که که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل درد می شود، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید می توانید فرمول چینی ها در طب سنتی استفاده کنید.


بدین طریق که 2 تا 3 عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش بیندازید بعد آن را هم زده و بنوشید.


خرما را به عنوان میوه نیز می توانید مصرف کنید. هم چنین حتما برای خواب راحت تر و آرامش بیشتر شام خود را در حدود ساعت 7 بعد ازظهر خورده و قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.


خرما برای افراد سالمند و بچه ها بسیار مفید است سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید و یا در طباخی از آن استفاده ی بیش تری ببرید. ورزش کاران به علت فعالیت زیاد، به طور حتم باید از عصرانه ای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند.


برای مثال خرما و شیر را به همراه نصف فنجان آب آناناس تازه یک قاشق پودر نارگیل ، و یک قاشق آناناس خرد شده ، در مخلوط کن ریخته و معجون فراهم آمده را میل فرمایید.


صد گرم تازه آن دارای 163 کیلو کالری 0.9 گرم پروتئین ، 0.3 گرم چربی ، 38 گرم گلوسید ، 30 میلی گرم فسفر ،1.3 میلی گرم آهن ، 51 میلی گرم کلسیم و 10 میلی گرم ویتامین C می باشد.


+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و هشتم دی 1389ساعت 15:3  توسط d.salar  | 

آیا کباب کردن گوشت روی ذغال سرطان زاست؟!

متخصصان تغذیه هشدار دادند که مصرف گوشت کبابی احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

متخصصان مرکز بهداشت منطقه‌ای بایلور در آمریکا اعلام کردند که خوردن گوشت‌های کبابی در بیشتر موارد می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. این متخصصان می‌گویند: کباب کردن یک روش کم چربی برای طبخ غذا است اما باید هوشیار باشیم که اگر گوشت کبابی زیاد مصرف شود خطر ابتلا به سرطان را در پی خواهد داشت. این مطالعات نشان می‌دهد که برگرها و کباب‌های آبدار بویژه در حالت نیم سوز و ذغالی شده حاوی مواد سرطان‌زا هستند. محققان در توضیح این مطلب می‌گویند: وقتی شما گوشت را روی ذغال کباب می‌کنید، مقداری از چربی گوشت روی ذغال و خاکستر می‌ریزید و وقتی چربی با این حرارت بسیار زیاد برخورد می‌کند ماده سرطان‌زا تولید می‌شود که این ماده با دود حمل شده و دوباره به گوشت برمی‌گردد و برای بدن خطرناک است. لذا متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که یک روش سالم و بی ضرر برای کباب کردن گوشت، سرخ کردن و یا تنوری کردن این ماده خوراکی است. این متخصصان تایید می‌کنند که طبخ غذا در مدت زمان طولانی تر و در دماهای پایین‌تر روش بسیار بهتر و سالم تری است. به علاوه طبخ جوجه بدون پوست‌ و مرغ و گوشت لخم نیز توصیه می‌شود چرا که مقدار چربی که از این نوع گوشت‌ها ممکن است روی ذغال بریزد به میزان قابل توجهی کمتر است و در نتیجه از مقدار مواد سرطان‌زایی که ممکن است تولید شوند، کاسته خواهد شد
+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و هشتم دی 1389ساعت 14:58  توسط d.salar  | 

راهنمایی های غذایی جهت پیشگیری از سرطان برای زنان

1-       رژیم غذایی خود را پاکسازی کنید

به نقل از متخصصین  سازمان بهداشت جهانی، به نظر می رسد حول و حوش 30% از سرطان ها با رژیم غذایی و نوع تغذیه  مرتبط باشد. بعد از رژیم غذایی دومین عامل خیلی مهم ، تغییر در روش زندگی بعد از ترک سیگار می باشد.

سالم غذا خوردن نه عوارض دارد و نه گران است

الف) یخچال و گنجه های خودتان را با  غذاهای گیاهی مانند سبزی ها و صیفی ها، میوه ها، غلات ودانه های کامل و حبوبات پر کنید. خانم ها باید تلاش کنند تا بیشتر بشقاب خودشان را با این نوع مواد غذایی پر کنند ،  تنها یک چهارم و یا کمتر از بشقاب را به سایر مواد غذایی اختصاص دهند.غذاهای گیاهی سرشار از مواد مغذی مناسبی است که بدن برای حفظ سلامتی و پیشگیری از سرطان به آنها نیاز دارد. بهرحال ، نیاز نیست که یک گیاهخوار شوید. شما هنوز هم می توانید از خوردن گوشت لذت ببرید( البته گوشت بدون چربی بهترین انتخاب است ). و یا چرا مرغ و ماهی را جانشین گوشت های قرمز نمی کنید.گوشت های سفید به کاهش چربی های اشباع رژیم غذایی ما کمک خواهند کرد. صبح خودتان را با یک لیوان آب پرتقال طبیعی  یا برش هایی ازمیوه های دلخواه خودتان  با نان های سبوسدار شروع کنید. اگر تمایل دارید که نان تست میل کنید ، بهتر است نوعی را انتخاب کنید که با آرد کامل تهیه شده باشد. 

درزمان صرف ناهار ، یک بشقاب بزرگ سالاد رنگارنگ بخورید، یا مقداری گوجه و کاهو به ساندویچ مرغ یا ماهی تن خودتان اضافه کنید. اگراحساس گرسنگی کردید مقداری سبزیجات (سبزی و صیفی) یا میوه بخورید. برای شام، سبزی و صیفی ، و میگو آب پز با یک بشقاب ماکارونی تهیه شده ازآرد کامل را امتحان کنید. فراموش نکنید که سبزی های یخ زده (که با روش های پیشرفته در کارخانجات تهیه می شوند) به خوبی سبزی های تازه می باشند و میوه های تازه با پوست چنانچه قابل مصرف باشد و سبزی ها و صیفی های خام همگی مناسب می باشند. به خاطر داشته باشید که موارد گفته شده در فوق عوامل مثبت برای یک شیوه زندگی سالم می باشند.

صرف وقت برای ارتقا کیفیت رژیم غذایی عمل ارزشمندی می باشد ، اگرچه باید به یاد داشته باشیم که پروردن یک رژیم غذایی با کیفیت مستلزم صرف وقت است.

ب) مصرف چربی و نمک را قطع کنیم

از امروز تصمیم بگیرید بدون افزودن مقدار بیشتر ِ چربی و نمک، غذا تهیه کنید. هر دو اینها با افزایش خطر انواع سرطان، بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط می باشند. متاسفانه امروزه بسیاری از مواد غذایی نیمه آماده بسته بندی شده، با مقادیربسیار زیاد نمک و چربی تهیه می شوند . اما راه های بسیار دیگری برای طعم دادن به غذا وجود دارد. به عنوان نمونه سبزی های معطر، ادویه ها، یا جانشین های کم چرب( مانند خامه یا پنیر کم چرب ) را امتحان کنید.

بسیاری از خانم های شاغل بدلیل مشغله زیاد وقت ندارند ساعت ها برای تهیه غذای سالم در آشپزخانه سپری کنند.

بعضی از این خانم های شاغل که مسوولیت تربیت فرزندان و کارهای خانه را نیز به عهده دارند ، این راه را مفید یافته اند که در آخر هفته مقدار بیشتری غذای سالم تهیه و آنها را به بخش های مجزا تقسیم بندی  و برای مصرف در طول هفته در فریزر نگهداری کنند.

دستورالعمل های فراوانی برای تهیه غذاهای کم چرب درکتاب فروشی ها و اینترنت وجود دارد که شما می توانید به آنها مراجعه کنید. همچنین مراقب کم چرب بودن غذاهای آماده که سرشار ازشکر هستند باشید. شکر رابطه مستقیمی با بروز سرطان ندارد، اما می تواند تراکم کالری غذا را افزایش داده و باعث چاقی شود.

ج) تنوع بهترین چیز است

برای اینکه اطمینان حاصل کنیم که آیا در طول روز همه مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامتی را دریافت کرده ایم، بهترین راه ترکیب و همگون سازی غذاها با یگدیگر است. این روزها انواع و اقسام غلات در دسترس می باشد. چرا تجربه استفاده سبزی های پر برگ غیر رایج مثل کاهو چینی و کلم بروکلی را نداشته باشیم.

 

 

ااطلاعات مفید برای تهیه غذای سالم فقط در چند دقیقه

از سبزیهای خرد شده استفاده کنید ، با این کاردر وقت و مصرف آب( با توجه به سال اصلاح الگوی مصرف) نیز صرفه جویی می کنید. انتخاب دیگر اینکه می توانید به سالاد های نیمه آماده کنسرو ماهی تن یا جوجه اضافه کنید، یا از سبزی های خرد شده برای آب پز کردن جهت وعده های اصلی  یا برای نگهداری در یخچال برای مصرف به عنوان  میان وعده سالم بهره بگیرید

 

 1-       کم بخور بیشتر حرکت کن

 

اگرچه بسیاری از مردم می دانند که اضافه وزنشان می تواند منجر حمله قلبی یا به سکته مغزی ختم شود. اما تعداد کمی هستند که می دانند اضافه وزن باعث سرطان شود. در یکی از گزارش های WHO تخمین می زند که  اضافه  و عدم تحرکت  یکی از دلایل موجه بروز یک پنجم تا یک سوم همه سرطان های کولو، رحم (پوشش رحمWomb lining) ، کلیه و مری به شمار می رود.

بعضی مدارک چاقی را با خطر بالای سرطان پانکراس، بافت مخاطی رحم ، پروستات و تخمدان مرتبط دانسته است.

آمارهای اخیر نشان می دهند که بیشتر از نیمی از جمعیت زنان انگستان دارای اضافه وزن ویا چاق می باشند. این آمارها نشان می دهند که حتی در بیست سال بعدی این تعداد افزایش خواهد یافت. اما به گفته مختصصین آنقدرها هم دیر نشده است تا دیگر اقدامی برای پیشگیری انجام ندهید،وازهمکاری برای جلوگیری ازبروز ابتلا به سرطان خودداری کنید. اگر اضافه وزن دارید، و رژیم های بیشماری را آزموده اید و ممکن است هنوز هم آرزو داشته باشید وزن خود را کاهش دهید، نا امید نباشید.از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنید و درهمان زمان سعی کنید سطح فعالیت خودتان را افزایش دهید.

اطلاعات مفید

یکی از بهترین روش های اطمینان یافتن از سالم بودن رژیم غذایی این است که قبل از خارج شدن از فروشگاه لیست غذاهای مورد نظر یا چرخ خرید خودتان را چک کنید. آیا سبزی خوردن، صیفی ها، غلات و حبوبات با رنگ های مختلف در لیست وجود دارد؟ سعی کنید رنگ مواد غذایی شامل قرمز، زرد، نارنجی، بنفش ، سبز و قهوه ای باشد. وقتی که چرخ خرید شما شبیه رنگین کمان به نظر رسید، معلوم می شود که درست خرید کرده اید.

  

آیا می دانیدورزش، فی النفسه آنطور که معلوم شده است به پیشگیری از سرطان کمک می کند؟به ویژه اثر ورزش در پیشگیری از 2 نوع سرطان رایج در خانم ها یعنی سرطان سینه و سرطان روده حقیقت دارد.

بنابراین، زمان آن فرا رسیده تا در زندگی روزانه فعالیت خودمان را افزایش دهیم. بهترین چیزاین است که سودمندی ورزش را درک کنید، و در اولین فرصت از لم دادن بر روی کاناپه دست بکشید و شروع به فعالیت ورزشی کنید. تقریباً بلافاصله پس از ورزش، فشار خون شما کاهش می بابد و سیتم ایمنی بدنتان تقویت می شود. بزودی، متوجه خواهید شد که مثل سابق هنگام فعالیت نفستان بند نمی آید و به راحتی بدنتان تطبیق می یابد.

شما نیاز به وسایل ورزشی تجملی، عضویت در باشگاه های ورزشی یا به وقت آزاد برای ورزش کردن نیاز ندارید. تحقیقات نشان می دهد که هر مقدار فعالیت ورزشی منظم ، از اصلا انجام ندادن آن بسیار بهتر است. اگر تا حالا ورزش نمی کردید، و می خواهید از حالا شروع کنید، معقولانه ورزش کنید و به خودتان فشار نیاورید.

متخصصان سرطان توصیه می کنند که سعی کنید روزانه یک ساعت فعالیت متعدل (  آن دسته از ورزش هایی که اندکی باعث نفس نفس زدنتان می شود) همراه با یکبار در هفته به مدت یک ساعت یا بیشتر ورزش سنگین داشته باشید.

 

منبع: http://fakouchaki.blogfa.com/cat-14.aspx

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و سوم خرداد 1389ساعت 10:32  توسط d.salar  | 

تغذیه در سرطان

سبــزي ها و ميوه ها حاوي مواد ضد سرطان گوناگوني هستند. دريافت بالاي ميوه ها و سبزي ها باعث كاهش شيوع بعضي از انواع...

سرطان
  مواد غذايي مي توانند نقش مهمي در مراحل مختلف بروز سرطان توسط عوامل سرطان زا داشته باشند. عوامل موتاژن مانند...

عوارض درمان هاي سرطان ،تاثير بر تغذيه و راههاي مقابله با آنها
درمان هايي كه در سرطان انجام مي شوند عوارضي ايجاد مي كند كه بر تغذيه شما به دلايل فيزيكي يا رواني تاثير مي گذارند.در اين مقاله توصيه هايي را براي كاهش و از ميان بردن اين عوارض خواهيد ديد .تغذيه صحيح در اين دوران كمك بسياري به درمان و بهبود شمامي كند.

نویسنده:  دكتر ربابه شيخ لاسلام

نقش تغذيه در پيشگيری از سرطان
سرطان از جمله بیماری‌هایی است که تغذیه صحیح در پیشگیری و درمان آن می‌تواند نقش مهمی ‌داشته باشد. به عنوان مثال افرادی که کمتر از پنج بار در روز میوه و سبزی مصرف می‌کنند بیشتر در معرض خطر سرطان‌های دستگاه گوارش قراردارند

نویسنده:  مينا مينايي


+ نوشته شده در  دوشنبه بیست و سوم آذر 1388ساعت 13:16  توسط d.salar  | 

عوارض درمان هاي سرطان ،تاثير بر تغذيه و راههاي مقابله با آنها

عوارض جانبی شیمی‌درمانی که بر تغذیه تاثیرگذار خواهد بود:

·        کاهش اشتها

·        تغییر وزن

·        سوزش دهان یا گلو

·        مشکلات دندان‌ها و لثه

·        تغییر حس بویایی و چشایی

·        تهوع و استفراغ

·        اسهال یا یبوست

·        تحمل نکردن لاکتوز

·        افسردگی و خستگی

·        افزایش نیاز به مواد مغذی

·        کندشدن هضم غذا

·        کاهش عملکرد دهان، گلو و معده

در بیماران ضعیف یا لاغر قبل از عمل باید رژیم پرکالری و پرپروتئین تجویز کرد

عوارض شیمی‌درمانی:

·        تهوع و استفراغ

·        بی‌اشتهایی

·        اسهال

·        یبوست

·        سوزش دهان یا گلو

·        افزایش یا کاهش وزن

·        تغییر ذائقه

عوارض درمانی بیولوژیک (ایمنوتراپی)

·        تهوع و استفراغ

·        اسهال

·        سوزش و خشکی دهان

·        تغییر ذائقه

·        کاهش وزن شدید

·        تب

·        دردهای عضلانی

·        خستگی

عوارض هورمون‌درمانی:

·        افزایش اشتها

·        احتباس آب در بدن

توصیه‌هایی در کاهش اشتها:

·        مصرف غذاهای مایع به جای جامد

·        مصرف مایعات مغذی (آب‌میوه، سوپ)

·        مصرف قطعات کوچک غذا

·        در دسترس داشتن غذاهای آماده برای زمانی که اشتها پیدا می‌کنید

·        تزیین غذا به شکل اشتهاآور

·        مصرف خوراکی سبک قبل از خواب

اگر وزن بدنت پایین می‌آید باید میزان مصرف کالری و پروتئین را بالا ببری. برای مثال می‌توانی کره، مارگارین، کره بادام‌زمینی، شکر، خامه یا پنیر پیتزا به غذاهایی که می‌خوری اضافه کنی و مصرف لبنیات پرچرب، عسل، مربا، انواع مغزها، غلات و جوانه‌های تخم‌مرغ، گوشت و ماهی و حبوبات را در برنامه غذایی خود اضافه کنی.

 توصیه‌هایی در افزایش وزن:

·        مصرف بیشتر میوه‌‌ها و سبزی‌ها به جای نان و غلات

·        جداکردن چربی‌ها از گوشت و مرغ

·        مصرف لبنیات بدون چربی یا کم‌چرب

·        پرهیز از افزودن سس مایونز، شکر و کره به غذاها

·        بخارپز و کباب‌کردن غذاها به جای سرخ‌کردن آنها

·        حذف میان‌وعده‌های پرکالری و چرب

·        افزایش تمرینات ورزشی

 توصیه‌هایی در درد گلو و دهان:

·        مصرف غذاهای نرم و سهل‌البلع

·        پرهیز از غذاهای محرک و ادویه‌دار

·        تقسیم غذا به قطعات کوچک‌تر یا پوره‌کردن غذاها

·        اضافه‌کردن آب خورش یا کره به غذا برای بلع راحت‌تر

·        مصرف غذاهایی با درجه حرارت متعادل

·        شستشوی دهان با آب در طول روز

 توصیه‌هایی در تغییر حس چشایی و بویایی:

·        استفاده از ادویه‌هایی مانند آویشن و ریحان در غذاها

·        مطلوب‌کردن طعم انواع گوشت با افزودن آبلیمو و انواع سس

·        استفاده از غذاهای ترش‌مزه

·        استفاده از پیاز برای طعم‌دادن به غذاها

·        استفاده از دستگاه‌های تهویه یا بستن در ظرف غذا برای کنترل رایحه آزاردهنده غذاها

 توصیه‌هایی در تهوع:

·        پرهیز از مصرف غذا در زمان تهوع

·        کاهش حجم غذا در هر وعده

·        داشتن آرامش و کامل جویدن غذا

·        مصرف غذاهای سهل‌الهضم و سبک

·        پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، سنگین و پرادویه

·        مصرف غذا در محیطی باز و دل‌پذیر

·        کاهش مصرف آب و مایعات به همراه غذا

·        مصرف غذاهای با درجه حرارت پایین به جای غذاهای گرم یا داغ

·        استراحت در وضعیت نشسته به مدت یک ساعت بعد از غذا

 توصیه‌هایی در استفراغ:

·        پرهیز از خوردن یا نوشیدن تا زمان کنترل استفراغ

·        شروع مصرف با مایعات رقیق و کم‌چرب

·        استفاده از مواد غذایی نرم بعد از تحمل مایعات

 توصیه‌هایی در اسهال:

·        نوشیدن مایعات زیاد

·        افزایش تعداد وعده‌های غذا و کاهش حجم هر وعده

·        مصرف غذاهای حاوی املاح (موز، نکتار هلو و گلابی، سیب‌زمینی آب‌پز)

·        اجتناب از غذاهای چرب سرخ شده، سبزی‌های خام، پوست میوه‌ها، حبوبات، انواع سبزی، سالاد و غلات

·        محدودکردن مصرف شیر

·        در اسهال حاد و کوتاه‌مدت 12 تا 14 ساعت فقط مایعات رقیق میل شود

·        غذاهای مفید: ماست، پنیر، کته، سیب‌زمینی، تخم‌مرغ آب‌پز، نان کم‌سبوس، انواع کمپوت کم‌شیرین، انواع گوشت بدون چربی غیرسرخ‌کرده

 توصیه‌هایی در یبوست:

·        نوشیدن روزانه حداقل 8 لیوان مایعات

·        مصرف غذاهای پرفیبر و سبوس‌دار (نان سنگک، انواع حبوبات و غلات و مغزها) به همراه آب کافی

·        حرکات ورزشی روزانه و منظم

 تغذیه بعد از اتمام دوره درمان:

بیشتر عوارض گوارشی و مشکلات تغذیه‌ای ناشی از درمان پس از اتمام دوره درمان برطرف می‌شوند. چند نکته کلی:

·        رعایت تنوع و تعادل مصرف مواد غذایی روزانه

·        مصرف روزانه انواع میوه و سبزی

·        مصرف نان سبوس‌دار و غذاهای پرفیبر به همراه آب کافی

·        محدود کردن مصرف انواع چربی‌ها و شورها، نمک و شکر، سوسیس و کالباس و انواع غذاهای آماده


نویسنده:  دكتر ربابه شيخ لاسلام
+ نوشته شده در  دوشنبه بیست و سوم آذر 1388ساعت 13:12  توسط d.salar  | 

مصرف سیر و کاهش خطر بروز عوارض انبی شیمی درمانی

محققان دريافتند مصرف سير باعث كاهش خطر بروز عوارض جانبي شيمي درماني در مبتلايان به سرطان پروستات و سينه مي شود.
به گفته محققان سرطان دانشگاه هنگ كنگ مصرف شير تاثير گذاري داروي شيمي درماني دوستاكسل را بدون تشديد عوارض جانبي آن افزايش مي دهد.
بنابراين گزارش، بدين ترتيب مي توان دوز داروهاي شيمي درمانی مصرفي بر این بيماران را كاهش داد.
بر اساس این گزارش، داروي دوستاكسل اغلب براي شيمي درماني افراد مبتلا به سرطان سينه و سرطان پروستات استفاده مي شود.
یادآور می شود، همچنين محققان مي گويند تركيب ماده SMAC موجود در سير با دوستاكسل رشد تومورهاي سرطاني را 84 درصد كاهش مي دهد كه 37 درصد بيشتر از استفاده تنها از دوستاكسل است.

+ نوشته شده در  دوشنبه بیست و سوم آذر 1388ساعت 13:9  توسط d.salar  | 

کاهش تهوع و استفراغ با مصرف کپسولهای زنجبیل در شیمی درمانی

نتايج تحقيقات جديد توسط انجمن انکولوژي باليني آمريکا ، نشان ميدهد که مصرف کپسولهاي زنجبيل از چند هفته قبل از شيمي درماني ميتواند در کاهش تهوع و استفراغ نقش بسزايي داشته باشد.


در مطالعه اي که انجام شد ، محققان دوزهاي 5/0 گرم ، 5/1 گرم ، و 1 گرم از زنجبيل تهيه کردند و به همراه يک پلاسبو در 644 بيمار تحت شيمي درماني مورد استفاده قرار دادند. از اين تعداد بيمار 3/2 سرطان پستان داشته و 3/1 دچار ساير سرطانها بودند.


درمان حمايتي با زنجبيل از سه روز قبل از شيمي درماني شروع و تا سه روز ادامه داده شده. علايم تهوع در بيماران در 7 نقطه رتبه بندي شد.


نتايج نشان داد هر دوز در کاهش تهوع موثر بود، با 5/0 گرم و 1 گرم تهوع بطور متوسط کنترل شد و اين ميزان نسبت به پلاسبو تا دو درجه تقليل را نشان داد.


جولي رايان مي گويد: من و همکارانم از اينکه زنجبيل مي تواند تا اين اندازه در کاهش تهوع و استفراغ موثر باشد متعجب شده بوديم. او و گروهش از عصاره زنجبيل براي تحقيق خود استفاده کردند ( يک کپسول از عصاره غليظ شده زنجبيل)که توسط شرکت آفوئيس تهيه شده بود.


امروزه توليد کنندگان زيادي در حال کار روي اين کپسول هستند و اميدوارند که از FDA مجوز توليد انبوه انرا دريافت کنند.


جولي رايان ميگويد: استفاده از نوشيدني هاي حاوي زنجبيل به چنين نتايجي ختم نشد. اين نوشيدني ها فقط طعم زنجبيل دارند و عصاره کافي ندارند. آنها در تحقيقات خود از عصاره غليظ شده استفاده کردند که با چاي زنجبيل ، قطعات زنجبيل و پودر آن تفاوت داشت.


وي اظهار ميدارد اين کپسولهاي ارزان ، روشي ساده جهت کنترل تهوع و استفراغ ناشي از شيمي درماني هستند.


برخي بيماران بدليل عارضه تهوع و استفراغ حتي درمان خود را قطع ميکنند. رايان ميگويد: علم طب موفقيت چشمگيري در کنترل تهوع واستفراغ داشته است، اما 5/3 از بيماران هنوز از تهوع رنج ميبرند ، که گاهي غير قابل تحمل ميشود.


بيماران در اين تحقيق کپسول عصاره غليظ شده زنجبيل را به مدت 6 روز استفاده کردند(سه روز قبل تا سه روز بعد از شيمي درماني)


تمام بيماراني که از اين کپسول استفاده کردند ، کاهش تهوع را گزارش کردند و بطور متوسط 40% در کاهش تهوع و استفراغ موثر بود . در حالي که بيماراني که پلاسبو استفاده کرده بودند تغييري در تهوع و استفراغ خود احساس نکردند

کليد موفقيت در زمانبندي مصرف کپسول است. تحقيقات نشان ميدهد ، مصرف کپسول زنجبيل موثر نخواهد بود اگر زمان شروع آن سه روز قبل از شيمي درماني نباشد.


زنجبيل هيچ عارضه اي ايجاد نمي کند ، اما پزشکان مي گويند : بيمار بايد اگر از داروهاي ضد انعقاد استفاده ميکند آنرا به پزشک خود گزارش کند. چون زنجبيل باعث افزايش مسموميت ناشي از مصرف کومادين( قرص ضد انعقاد) ميشودو براي بيماراني که نياز به جراحي دارند مناسب نيست.


در حال حاضر کمپاني توليد کننده اين کپسول نوعي از کپسول را به فروش ميرساند که با نوع استفاده شده در تحقيقات فرق دارد.


هم اکنون هر 50 تا 100 عدد از اين کپسول 6 تا 30 دلار به فروش ميرسد.


دکتر دارادو بروک از انجمن سرطان آمريکا مي گويد: هنوز گفتن اينکه روشي آسان و ارزان براي کنترل تهوع و استفراغ ناشي از شيمي درماني کشف شده است جرات بسياري ميخواهد. اما تماشاي کساني که از اين عارضه رنج ميبرند کار دشواريست ، بنابراين از هر چيزي که بتواند اين عارضه را کنترل کند استقبال ميکنيم.


در ايران کپسول زنجبيل به نام (زينتوما) توسط شرکت گلدارو ساخته و به فروش ميرسد ، که البته با نوع غليظ شده شرکت آفوئيس فرق ميکند و غلظت کمتري دارد.


به اميد روزي که راه حل قطعي کنترل اين عارضه کشف شود.

nurse.parsiblog.com

+ نوشته شده در  دوشنبه بیست و سوم آذر 1388ساعت 12:17  توسط d.salar  | 

نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان پروستات


فرمول، قرص یا محصولی وجود ندارد که، بتواند تضمین کند شما سرطان پروستات نخواهید گرفت. اگر چه محققان اثرات احتمالی بسیاری از ترکیبات مانند ویتامین ها، املاح و گیاهان دارویی را بر روی سرطان  پروستات بررسی می کنند اما نتایج قطعی هنوز حاصل نشده است.

ارتباط بین سرطان، رژیم غذایی و مکمل های تغذیه ای متغیر می باشد.به عقیده پزشکان، بهترین توصیه برای پیشگیری از این سرطان ،نگه داشتن بدن در بهترین وضع ممکن است که این از طریق ورزش کردن منظم، مصرف متعادل کالری و حفظ یک وزن سالم امکان پذیر می باشد. و اگر شما مصرف روزانه ی یک مکمل مولتی ویتامین و املاح را انتخاب کنید، زیاده روی نکرده اید و می توانید اثرات جانبی مفیدی را تجربه کنید.

سرطان پروستات شایع ترین سرطان در بین مردان است. اگرچه سرطان پروستات معمولاً به آهستگی رشد می کند اما می تواند مهلک باشد. سالانه حدود 29000 آمریکایی بدلیل سرطان پروستات جان خود را از دست می دهند. اقداماتی که برای کاهش خطر سرطان پروستات در زیر به شما داده می شوند، می توانند سودمند باشند.

 رژیم غذایی کم چرب بر مبنای غذاهای گیاهی، بی تردید به پیشگیری از سرطان پروستات کمک می کند.

پیشگیری از طریق رژیم غذایی سالم

مصرف میوه ها و سبزیجات نقش مفیدی در پیشگیری ازبسیاری از سرطان ها دارد. این غذاها نه تنها ویتامین ها، املاح  و فیبر  را فراهم می کنند، بلکه وعده های غذایی کم کالری و کم چربی را تامین می کنند. این احتمال وجود دارد که، مصرف کالری و چربی بیش از حد خطر سرطان پروستات را افزایش دهد و این به نوبه ی خود رشد سلول های سرطانی پروستات را تحریک می کند. رژیم غذایی کم چرب بر مبنای غذاهای گیاهی، بی تردید به پیشگیری از سرطان پروستات کمک می کند.

آنتی اکسیدان ها

محققان نقش بسیاری از ویتامین ها  و املاح مانند ویتامین های E ، C  ،سلنیم و روی (املاح) را برروی سرطان پروستات بررسی کرده اند. این ویتامین ها و املاح جزء آنتی اکسیدان ها (آنتی اکسیدان ها موادی هستند که سلول های شما را از آسیب اساسی مولکول های سمی به نام رادیکال های آزاد محافظت می کنند) هستند. آنتی اکسیدان ها  با محافظت سلول ها در برابرمواد سرطان زا، خطر سرطان پروستات را کاهش می دهند.میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات بهترین منابع غذایی ویتامین ها و املاح هستند که انواع وسیعی از مواد مغذی (شناخته و ناشناخته) را تأمین می کنند. بیشتر پزشکان برای کاهش خطرسرطان پروستات مکمل های تکی را توصیه نمی کنند. (ماندن کپسول هایی که تنها محتوی ویتامین E هستند)

اگر شما مولتی ویتامین می گیرید هوشیارانه آن را مصرف کنید. تنها یک جیره ی روزانه از ویتامین ها و املاح توصیه می شود و از مقادیر زیاد اجتناب کنید. مقادیر زیاد بعضی از ویتامین ها و املاح سمی هستند. برای مثال دریافت روزانه بیش از 450 میلی گرم روی، ممکن است سبب کم خونی سیدروبلاستیک( نوعی کم خونی است که در آن بدن توانایی سنتز گلبول های قرمز خون را از دست می دهد) شود. با پزشک یا متخصص تغذیه ی خود درخصوص مصرف مکمل و هر چه بهتر تأمین کردن مواد مورد نیاز بدنتان صحبت کنید.

گوجه فرنگی

 گوجه فرنگی  و محصولات گوجه فرنگی، حاوی لیکوپن ( آنتی اکسیدانی که به گوجه فرنگی رنگ قرمز را می دهد) هستند. خوردن محصولات گوجه فرنگی یا دیگر غذاهای غنی از لیکوپن مانند هندوانه و گریپ فروت (صورتی رنگ) خطر ابتلا به سرطان پروستات را کم تر می کند. فراوان ترین لیکوپن در فرآورده های گوجه فرنگی پخته شده مانند سوپ گوجه فرنگی و سس اسپاگتی می باشد. گوجه فرنگی نپخته مقدار کمتری لیکوپن دارد. مکمل های لیکوپن مانند آنهایی که شما ممکن است در داروخانه پیدا کنید همان اثرات لیکوپن مشتق از غذاهای سالم را تأمین نمی کنند.

سویا

فرآورده های سویا مانند شیر سویا، آجیل سویا، حاوی ایزوفلاون ها( ترکیباتی که احتمالاً خطر سرطان پروستات شما را کاهش می دهند) هستند.حضور ایزوفلاون ها، پروتئین های اتصالی (گلوبولین ها) بدن شما را تحریک می کند تا هورمون جنسی تستوسترون را در کنترل نگه دارند. تستوسترون باند شده اثرات هورمونی کمی اعما ل می کند.این تئوری محققان است که کمتربودن تستوسترون موجود، خطررشد و پیشرفت سرطان را کمتر می کند. چون رشد سلول های سرطانی پروستات در محیط غنی از تستوسترون سریع تر است.

سیر

مصرف سیر  کاهش خطر انواع بسیاری از سرطان ها، به انضمام سرطان پروستات را نشان داده است. نظر براین است که ترکیبات سولفور موجود در سیر عمل ایمنی را افزایش می دهند و این به مبارزه با رشد تومور کمک می کند. همچنین احتمال دارد این ترکیبات گسترش سلول های سرطانی را کاهش داده و تولید آنزیم هایی را که به از بین بردن ترکیبات سرطان زا کمک می کنند، افزایش دهند.

چای سبز

اندکی بعد از درو کردن، از برگ های چای خشک و خرد شده چای سبز به دست می آید. چای سبز  حاوی ترکیبی طبیعی به نام اپی گالو کتچین گالات (EGCG) می باشد. حضور این ترکیب فعالیت آنزیم های ضروری برای رشد سرطان را مهار می کند.

گیاهان دارویی

مبلغان گیاهان دارویی بسیار مدعی هستند که این محصولات از سرطان پروستات جلوگیری می کنند. نخلک، گیاهی است که احتمال دارد در سلامت پروستات سودمند باشد. محققان کاملاً نفهمیده اند که نخلک چگونه در درمان علائم ادراری (مانند تکرر یا دردناک بودن ادرار)عمل می کند. با این وجود آنها می دانند که این گیاه ازتبدیل تستوسترون به شکل هورمونی که در ارتباط با رشد بافت پروستات است، جلوگیری می کند. ولی هنوزمعلوم نیست که این گیاه نقش جلوگیری کننده از پیشرفت سرطان پروستات را داشته باشد.گیا هان دارویی را هوشیارانه مصرف کنید. قبل از اینکه هر نوع گیا ه دارویی مصرف کنید، با پزشکتان مشورت کنید.

فعالیت فیزیکی

ورزش می تواند سیستم ایمنی شما را تقویت کند. گردش و سرعت هضم را بهتر کند. همه ی این ها احتمالاً نقشی را در پیشگیری ازسرطان ایفا می کنند. ورزش به پیشگیری از چاقی ، یکی دیگر از عوامل خطر بالقوه ی سرطان پروستات نیز کمک می کند.

مراجعه به پزشک به طور منظم

معاینه ی سالانه ی پروستات نمی تواند به اندازه ی یک رژیم غذایی سالم و ورزش، خطر سرطان پروستات را کاهش دهد. اما داشتن یک معاینه ی منظم برای حفظ سلامتی بسیار مهم است. اگر سرطان پروستات پیشرفت کند معاینه ی دیجیتالی راست روده ای و آزمایش آنتی ژن مخصوص پروستات می تواند مشکل را در مراحل اولیه، هنگامی که درمان بیشترین اثر را دارد، کشف کند.

 

تبیان

+ نوشته شده در  شنبه سی ام آبان 1388ساعت 15:3  توسط d.salar  | 

نوشیدن چای داغ سرطان زاست

خطر ابتلا به سرطان گلو با نوشیدن چای داغ

نوشیدن چای

بر اساس نتایج تازه ترین تحقیقات دانشمندان ایرانی، نوشیدن چای داغ خطر ابتلا به انواع سرطان های ناحیه حلق و حنجره را افزایش می دهد.

به نوشته نشریه پزشکی لانست، نتایج تحقیقات پژوهشگران ایرانی نشان می دهد افرادی که عادت دارند چای خود را داغ داغ بنوشند، در مقایسه با افرادی که نوشیدن چای خنک تر را ترجیح می دهند ، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان های مری و حنجره قرار دارند.

دانشمندان ابتلا به سرطان مری را به استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی نسبت می دهند، ولی مصرف نوشیدنی های داغ نیز به علت لطمه زدن به بافت گلو، یکی از عوامل خطرزا محسوب می شود.

به نوشته این نشریه، گروهی از پژوهشگران ایرانی به منظور کسب اطلاعات بیشتر، به استان گلستان ایران رفتند، زیرا این استان یکی از مناطقی است که بیشترین آمار ابتلا به سرطان های مری و حنجره را در جهان دارد.

ساکنان استان گلستان به نوشیدن چای داغ عادت دارند. گفته می شود مردم گلستان در روز بیش از یک لیتر چای می نوشند، ولی آمار استعمال سیگار در این منطقه کمتر است.

پژوهشگران توصیه می کنند افرادی که به شدت عادت به نوشیدن چای دارند ، قبل از نوشیدن چای داغی که تازه در فنجان ریخته شده است ، دست کم چهار دقیقه صبر کنند.

در این تحقیق، گروهی از پژوهشگران مرکز تحقیقات بیماری های گوارشی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر رضا ملک زاده ، حدود 300 نفر از افراد مبتلا به سرطان های منطقه گلو را در استان گلستان مورد بررسی قرار دادند و وضعیت آنها را با گروهی متشکل از 571 نفر از افراد سالم ساکن منطقه مقایسه کردند.

در این تحقیق مشخص شد احتمال ابتلا به سرطان های منطقه گلو در افرادی که چای داغ با درجه حرارت بین 65 تا 69 درجه سانتیگراد مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که چای را ولرم یا به اصطلاح نیمه گرم ، با درجه حرارت 65 سانتیگراد به پایین می نوشند ، تا دو برابر افزایش می یابد.

همچنین نوشیدن چای خیلی داغ با درجه حرارت حداقل 70 درجه سانتیگراد، در مقایسه با نوشیدن چای نیمه گرم، خطر ابتلا به سرطان های گلو را تا هشت برابر افزایش می دهد.

نوشیدن چای

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نشریه لانست ضمن چاپ نتایج مطالعه در ایران نوشت، این تحقیقات ، شواهد قبلی را دال بر اینکه نوشیدن مایعات داغ موجب تخریب بافت پوششی گلو و در نتیجه ابتلا به سرطان می شود، تایید می کند، با این همه هنوز نحوه دقیق این تاثیر مشخص نشده است.

دانشمندان با این همه تاکید می کنند جایی برای نگرانی وجود ندارد، زیرا اغلب مردم عادت دارند چای را با درجه حرارت نیم گرم بنوشند.

نتایج تحقیقات قبلی در انگلیس نشان داده بود، میانگین دمایی که مردم این کشور ترجیح می دهند چای خود را بنوشند ، بین 56 تا 60 درجه سانتیگراد است.

پژوهشگران توصیه می کنند افرادی که به شدت عادت به نوشیدن چای دارند ، قبل از نوشیدن چای داغی که تازه در فنجان ریخته شده است ، دست کم چهار دقیقه صبر کنند.

نتایج مطالعات همچنین نشان می دهد بین حجم چایی که نوشیده می شود و خطر ابتلا به سرطان، رابطه ای وجود ندارد.

در این تحقیق همچنین خطر ناشی از مصرف قهوه داغ یا دیگر انواع نوشیدنی داغ ، مورد بررسی قرار نگرفته است.

عصر ایران

+ نوشته شده در  شنبه سی ام آبان 1388ساعت 14:40  توسط d.salar  | 

پیشگیری از سرطان در زنان

 

راهنمایی های غذایی جهت پیشگیری از سرطان برای زنان

1-       رژیم غذایی خود را پاکسازی کنید

به نقل از متخصصین  سازمان بهداشت جهانی، به نظر می رسد حول و حوش 30% از سرطان ها با رژیم غذایی و نوع تغذیه  مرتبط باشد. بعد از رژیم غذایی دومین عامل خیلی مهم ، تغییر در روش زندگی بعد از ترک سیگار می باشد.

سالم غذا خوردن نه عوارض دارد و نه گران است

الف) یخچال و گنجه های خودتان را با  غذاهای گیاهی مانند سبزی ها و صیفی ها، میوه ها، غلات ودانه های کامل و حبوبات پر کنید. خانم ها باید تلاش کنند تا بیشتر بشقاب خودشان را با این نوع مواد غذایی پر کنند ،  تنها یک چهارم و یا کمتر از بشقاب را به سایر مواد غذایی اختصاص دهند.غذاهای گیاهی سرشار از مواد مغذی مناسبی است که بدن برای حفظ سلامتی و پیشگیری از سرطان به آنها نیاز دارد. بهرحال ، نیاز نیست که یک گیاهخوار شوید. شما هنوز هم می توانید از خوردن گوشت لذت ببرید( البته گوشت بدون چربی بهترین انتخاب است ). و یا چرا مرغ و ماهی را جانشین گوشت های قرمز نمی کنید.گوشت های سفید به کاهش چربی های اشباع رژیم غذایی ما کمک خواهند کرد. صبح خودتان را با یک لیوان آب پرتقال طبیعی  یا برش هایی ازمیوه های دلخواه خودتان  با نان های سبوسدار شروع کنید. اگر تمایل دارید که نان تست میل کنید ، بهتر است نوعی را انتخاب کنید که با آرد کامل تهیه شده باشد. 

درزمان صرف ناهار ، یک بشقاب بزرگ سالاد رنگارنگ بخورید، یا مقداری گوجه و کاهو به ساندویچ مرغ یا ماهی تن خودتان اضافه کنید. اگراحساس گرسنگی کردید مقداری سبزیجات (سبزی و صیفی) یا میوه بخورید. برای شام، سبزی و صیفی ، و میگو آب پز با یک بشقاب ماکارونی تهیه شده ازآرد کامل را امتحان کنید. فراموش نکنید که سبزی های یخ زده (که با روش های پیشرفته در کارخانجات تهیه می شوند) به خوبی سبزی های تازه می باشند و میوه های تازه با پوست چنانچه قابل مصرف باشد و سبزی ها و صیفی های خام همگی مناسب می باشند. به خاطر داشته باشید که موارد گفته شده در فوق عوامل مثبت برای یک شیوه زندگی سالم می باشند.

صرف وقت برای ارتقا کیفیت رژیم غذایی عمل ارزشمندی می باشد ، اگرچه باید به یاد داشته باشیم که پروردن یک رژیم غذایی با کیفیت مستلزم صرف وقت است.

ب) مصرف چربی و نمک را قطع کنیم

از امروز تصمیم بگیرید بدون افزودن مقدار بیشتر ِ چربی و نمک، غذا تهیه کنید. هر دو اینها با افزایش خطر انواع سرطان، بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط می باشند. متاسفانه امروزه بسیاری از مواد غذایی نیمه آماده بسته بندی شده، با مقادیربسیار زیاد نمک و چربی تهیه می شوند . اما راه های بسیار دیگری برای طعم دادن به غذا وجود دارد. به عنوان نمونه سبزی های معطر، ادویه ها، یا جانشین های کم چرب( مانند خامه یا پنیر کم چرب ) را امتحان کنید.

بسیاری از خانم های شاغل بدلیل مشغله زیاد وقت ندارند ساعت ها برای تهیه غذای سالم در آشپزخانه سپری کنند.

 

بعضی از این خانم های شاغل که مسوولیت تربیت فرزندان و کارهای خانه را نیز به عهده دارند ، این راه را مفید یافته اند که در آخر هفته مقدار بیشتری غذای سالم تهیه و آنها را به بخش های مجزا تقسیم بندی  و برای مصرف در طول هفته در فریزر نگهداری کنند.

دستورالعمل های فراوانی برای تهیه غذاهای کم چرب درکتاب فروشی ها و اینترنت وجود دارد که شما می توانید به آنها مراجعه کنید. همچنین مراقب کم چرب بودن غذاهای آماده که سرشار ازشکر هستند باشید. شکر رابطه مستقیمی با بروز سرطان ندارد، اما می تواند تراکم کالری غذا را افزایش داده و باعث چاقی شود.

ج) تنوع بهترین چیز است

برای اینکه اطمینان حاصل کنیم که آیا در طول روز همه مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامتی را دریافت کرده ایم، بهترین راه ترکیب و همگون سازی غذاها با یگدیگر است. این روزها انواع و اقسام غلات در دسترس می باشد. چرا تجربه استفاده سبزی های پر برگ غیر رایج مثل کاهو چینی و کلم بروکلی را نداشته باشیم.

 

 

ااطلاعات مفید برای تهیه غذای سالم فقط در چند دقیقه

از سبزیهای خرد شده استفاده کنید ، با این کاردر وقت و مصرف آب( با توجه به سال اصلاح الگوی مصرف) نیز صرفه جویی می کنید. انتخاب دیگر اینکه می توانید به سالاد های نیمه آماده کنسرو ماهی تن یا جوجه اضافه کنید، یا از سبزی های خرد شده برای آب پز کردن جهت وعده های اصلی  یا برای نگهداری در یخچال برای مصرف به عنوان  میان وعده سالم بهره بگیرید

 

 1-       کم بخور بیشتر حرکت کن

 

اگرچه بسیاری از مردم می دانند که اضافه وزنشان می تواند منجر حمله قلبی یا به سکته مغزی ختم شود. اما تعداد کمی هستند که می دانند اضافه وزن باعث سرطان شود. در یکی از گزارش های WHO تخمین می زند که  اضافه  و عدم تحرکت  یکی از دلایل موجه بروز یک پنجم تا یک سوم همه سرطان های کولو، رحم (پوشش رحمWomb lining) ، کلیه و مری به شمار می رود.

بعضی مدارک چاقی را با خطر بالای سرطان پانکراس، بافت مخاطی رحم ، پروستات و تخمدان مرتبط دانسته است.

آمارهای اخیر نشان می دهند که بیشتر از نیمی از جمعیت زنان انگستان دارای اضافه وزن ویا چاق می باشند. این آمارها نشان می دهند که حتی در بیست سال بعدی این تعداد افزایش خواهد یافت. اما به گفته مختصصین آنقدرها هم دیر نشده است تا دیگر اقدامی برای پیشگیری انجام ندهید،وازهمکاری برای جلوگیری ازبروز ابتلا به سرطان خودداری کنید. اگر اضافه وزن دارید، و رژیم های بیشماری را آزموده اید و ممکن است هنوز هم آرزو داشته باشید وزن خود را کاهش دهید، نا امید نباشید.از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنید و درهمان زمان سعی کنید سطح فعالیت خودتان را افزایش دهید.

اطلاعات مفید

یکی از بهترین روش های اطمینان یافتن از سالم بودن رژیم غذایی این است که قبل از خارج شدن از فروشگاه لیست غذاهای مورد نظر یا چرخ خرید خودتان را چک کنید. آیا سبزی خوردن، صیفی ها، غلات و حبوبات با رنگ های مختلف در لیست وجود دارد؟ سعی کنید رنگ مواد غذایی شامل قرمز، زرد، نارنجی، بنفش ، سبز و قهوه ای باشد. وقتی که چرخ خرید شما شبیه رنگین کمان به نظر رسید، معلوم می شود که درست خرید کرده اید.

  

آیا می دانیدورزش، فی النفسه آنطور که معلوم شده است به پیشگیری از سرطان کمک می کند؟به ویژه اثر ورزش در پیشگیری از 2 نوع سرطان رایج در خانم ها یعنی سرطان سینه و سرطان روده حقیقت دارد.

بنابراین، زمان آن فرا رسیده تا در زندگی روزانه فعالیت خودمان را افزایش دهیم. بهترین چیزاین است که سودمندی ورزش را درک کنید، و در اولین فرصت از لم دادن بر روی کاناپه دست بکشید و شروع به فعالیت ورزشی کنید. تقریباً بلافاصله پس از ورزش، فشار خون شما کاهش می بابد و سیتم ایمنی بدنتان تقویت می شود. بزودی، متوجه خواهید شد که مثل سابق هنگام فعالیت نفستان بند نمی آید و به راحتی بدنتان تطبیق می یابد.

شما نیاز به وسایل ورزشی تجملی، عضویت در باشگاه های ورزشی یا به وقت آزاد برای ورزش کردن نیاز ندارید. تحقیقات نشان می دهد که هر مقدار فعالیت ورزشی منظم ، از اصلا انجام ندادن آن بسیار بهتر است. اگر تا حالا ورزش نمی کردید، و می خواهید از حالا شروع کنید، معقولانه ورزش کنید و به خودتان فشار نیاورید.

متخصصان سرطان توصیه می کنند که سعی کنید روزانه یک ساعت فعالیت متعدل (  آن دسته از ورزش هایی که اندکی باعث نفس نفس زدنتان می شود) همراه با یکبار در هفته به مدت یک ساعت یا بیشتر ورزش سنگین داشته باشید.

 

فرامرز کوچکی

+ نوشته شده در  دوشنبه هجدهم آبان 1388ساعت 11:13  توسط d.salar  | 

پوست سیب و خاصیت ضد سرطانی

نتايج مطالعات جديد نشان داد: خاصيت ضد سرطاني سيب نهفته در پوست آن

محققان با ارزيابي محتواي شيميايي پوست سيب گروهي از ترکيبات شيميايي گياهي را يافتند که ثابت شده در برابر حداقل سه نوع سلول سرطاني انساني شامل سرطان هاي سينه، کولون و کبد اثر محافظتي دارد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)- منطقه مرکزي، تاکنون مطالعات زيادي اين گفته قديمي که " خوردن يک سيب در روز پزشک را دور مي کند" را تاييد کرده اند.


در اين مطالعات نشان داه شده که رژيم غذايي سرشار از ميوه و سبزي خطر ابتلا به سرطان، بيماري قلبي، ديابت و بسياري بيماري هاي ديگر را کاهش مي دهد؛ اما محققان مي‌كوشند تا دريابند اين اثر ضد سرطاني دقيقاْ به کداميک از ترکيبات موجود در سبزي و ميوه مربوط مي شود.


طيف گسترده اي از مطالعات در اين زمينه بر خواص ضد سرطاني گروهي از فيتوکميکال ها به نام فنليک ها انجام گرفته است که عمدتاْ در دانه‌ها و پوست ميوه ها و سبزيجات يافت مي شوند.


سيب يکي از مهمترين منابع ترکيبات فنليک محسوب مي شود. ميانگين محتواي فنليک يک سيب بين 110 تا 347 ميلي گرم درهر 100 گرم سيب تازه است. اين ميوه همچنين سرشار از ترکيبات مفيد ديگري به نام فلاونوئيد هاست.


به گفته‌ي محققان بخش عمده اين اثر ضد سرطاني و ضد بيماري در سيب به ترکيبات مفيد موجود در پوست آن مربوط مي شود و بر اين اساس سيب را بايد به عنوان يک منبع غني مواد مغذي و آنتي اکسيدان ها در نظر گرفت.

+ نوشته شده در  دوشنبه هجدهم آبان 1388ساعت 11:12  توسط d.salar  | 

رژيم غذايي مناسب براي جلوگيري از ابتلا به سرطان روده ها .


پژوهشگران دانش پزشکي اعلام کردند بسياري از مردم در باره غذاهايي که مانع از بروز سرطان روده بزرگ مي شود اطلاع کافي ندارند و بايد دراين باره آنان را اگاه کرد.
به گزارش خبرگزاري رويترز از نيويورک / رژيم غذايي مناسب براي جلوگيري از سرطان روده بزرگ توصيه مي شود عبارت است از : گوشت غير قرمز و گوشتي که فراوري نشده باشد ،‌محصولات سويا ، تخم مرغ ، ماهي و گوشت ماکيان ،‌و غلات و حبوبات .محققان همچنين مي گويند سبزيجات و ميوه ها از همه رنگها حاوي مواد ضد سرطان هستند و سبب افزايش فعاليت دستگاه ايمني مي شوند و کساني که بخواهند عمر طولاني داشته باشند بهتر است پنج باردر روز سبزي يا ميوه مصرف کنند.مصرف فيبر فراوان براي سلامت کولون ،‌روده بزرگ ، لازم است و نان و برنج نيز به ميزان کافي توصيه مي شود.مصرف کلسيم سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و راست روده مي شود که به ميزان فراوان در لبنيات وجود دارد.ويتامين دي سبب افزايش جذب کلسيم در بدن مي شود و نقشي مهم در جلوگيري از ابتلا به سرطان ياد شده دارد.
+ نوشته شده در  دوشنبه هجدهم آبان 1388ساعت 11:11  توسط d.salar  |